geitenvlees lekker en gezond
Onze slogan laat niets aan duidelijkheid over "Breed the best eat the rest" in de praktijk betend dit dat we alleen de beste dieren voor de fokkerij gebruiken of verkopen en de rest geslacht wordt.
Meestal verkopen we onze lammeren aan een "Halal" slagerij maar om een beeld te krijgen van de vooruitgang in de fokkerij wilden we de karkassen van de geslachte dieren zien en belande geitenvlees steeds vaker op ons eigen bord.
Kwaliteit van de geslachte dieren is steeds meer een slelectie onderdeel geworden voor ons. Vooral een vroege vervetting proberen we door een strenge selectie te vermijden.
De hiernaast afgebeelde geslachte dieren zijn helaas niet van ons maar is een Zuid Afrikaanse foto. Wel is dit uiteindelijk ons fokdoel.
Rechts een foto uit een presentatie van Prof. Dr. Holz. Op de foto staan de gehaltes van verschillende soorten vlees, overduidelijk is dat
geitenvlees uitermate gezond is
en heel goed past in een cholesterol arm dieet.
wereldwijd is geitenvlees een van meest gegeten vlees soorten en is steeds vaker het Boer ras verantwoordelijk voor het stukje vlees.
Langzamerhand komt er ook in Nederland steeds meer belangstelling voor geitenvlees en zijn er enkele fokkers die proberen hiervoor een markt te ontwikkelen.
Ook wij verkopen af en toe geitenvlees het vlees is van professioneel geslachte en verwerkte geiten en uiteraard van hoge kwaliteit.
Hebt u belangstelling neem contact met ons op voor een heerlijk en gezond stukje vlees.